Fordítóiroda Debrecenben - fordítás, szakfordítás, lektorálás

Fordítás, szakfordítás Debrecen

A Fordítóiroda Debrecen azért alakult meg, hogy minőségi szakfordítási és lektorálási szolgáltatást biztosítson Debrecen, Berettyóújfalu, Püspökladány, Hajdúszoboszló, Kaba, Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Biharkeresztes, Nyíradony környékén. Irodánk minőségi szolgáltatásaival kíván közreműködni a magánszemélyek és cégek külföldi kapcsolattartásában, kommunikációjában, ill. elősegíteni a külföldi munkavégzést, munkavállalást, valamint a továbbtanulást.

Magas minőség, alacsony árak

A Fordítóiroda Debrecen rendkívül nagy hangsúlyt fektet a magas minőségre. Minőségi irányelveink azt a célt szolgálják, hogy ügyfeleink megfelelő fordítási szolgáltatásban részesüljenek. Irodánk nem csak általános szövegek fordítását vállalja, hanem szakmai, pl. jogi, gazdasági, pénzügyi szövegek fordítását is. Mindemellett készséggel és szakszerűen elkészítjük üzleti levelek és szerződések, valamint orvosi, gyógyszerészeti, egészségügyi, de műszaki szakszövegek fordítását is.

Angol és német fordítás

Megbízóink jelentős része olyan iratok, dokumentumok angol és német nyelvű fordítását rendeli meg irodánknál, amelyek sokszor külföldi munkavállaláshoz, vagy tanuláshoz szükségesek. Céljaik megvalósításában mi is közre szeretnénk működni, ezért e fordításokat kedvezményes árkategóriába soroltuk. A fix áras, kedvezményes árkategóriába tartoznak az erkölcsi és egyéb hatósági bizonyítványok, hivatali igazolások, a kétoldalas, keményfedeles bizonyítványok, vagyis a gimnáziumi és szakközépiskolai érettségi bizonyítványok, képesítő és szakmunkás bizonyítványok, technikusi és más szakmai oklevelek, OKJ-s bizonyítványok, főiskolai és egyetemi oklevelek, orvosi szakvizsga oklevelek, nyelvvizsga bizonyítványok. Kedvezményesen fordítjuk le az anyakönyvi kivonatokat, azaz a születési és házassági anyakönyvi kivonatokat, de a plasztikkártya formájú igazolványokat, a személyi igazolványt, lakcímkártyát, és a jogosítványt is, sőt az iskolalátogatási igazolásokat is.

Fordítóiroda Debrecen lektorálási szolgáltatása

A Fordítóiroda Debrecen a szakfordításon túl lektorálást is végez. Ezen belül megkülönböztetünk egyfelől nyelvi lektorálást, amely során anyanyelvi munkatársunk ellenőrzi és dolgozza fel a fordítást szakmai és nyelvi szempontok szerint. A lektor összeveti a fordítást a forrásnyelvi szöveggel, és elvégzi a célnyelvi szöveg nyelvhelyességi, stilisztikai javítását, tisztázását. Másfelől szakmai lektorálást is tudunk biztosítani megrendelőinknek. Ekkor szakmabéli fordítók végzik el a korrektúrát, akik – megfelelő képzettség, és a szakkifejezések birtokában szakmailag kifogástalan eredményt tudnak garantálni.

A Fordítóiroda Debrecen fordító munkatársaival szemben is szigorú követelményeket támaszt annak érdekében, hogy ügyfeleinek mindenkor magas színvonalú szolgáltatást tudjon biztosítani. Munkatársaink kivétel nélkül szakképzettséggel rendelkeznek, emellett elvárjuk tőlük a nagy teherbírást és a rugalmasságot. Szintén alapvető követelmény a titoktartás is, amelyet mindenkor biztosítunk.

Az alábbi nyelveken vállaljuk a fordítást:

A Fordítóiroda Debrecen a következő nyelveken készít fordításokat: angol, német, francia, olasz, horvát, szerb, szlovén, szlovák, cseh, lengyel, orosz, ukrán, spanyol, portugál, bolgár, román, dán, holland, finn, norvég, svéd, török, görög.

További információkért és egyedi, személyre szabott ajánlatunk megkéréséhez kérjük, látogasson el a www.forditoirodaonline.hu címen található honlapunkra.

Gyakran ismételt kérdések

Gyakori
kérdések

Mi az a lektorálás és mikor van rá szükség?

A lektorálás az elkészült fordítás más fordító által történő ellenőrzése, a Megbízó külön kérésére. Ilyenkor a fordítást nyelvhelyesség és/vagy szakmai szempontból, ill. stilisztikailag ellenőrzi egy második fordító, amely által biztosítjuk azt, hogy ne kerülhessenek a szövegbe oda nem illő szakkifejezések és kijavítjuk az esetleges apróbb hibákat. Olyan esetben javasolt a lektoráltatás (amit általában anyanyelvi lektorokkal végzünk), amikor a fordításnak tökéletesnek kell lenni, pl. publikációk, nyomtatásba kerülő anyagok,stb.
A fordítás díja alap esetben nem tartalmazza a lektorálást, azt külön kell megrendelni.

Mi a vállalási határidő?

Amikorra vállaljuk, hogy elkészítjük a fordítást. A vállalási határidőbe a megrendelés/a fordítás leadásának a napja és az átadás/számla megküldésének/postázás napja nem számít bele.
Egy munkanapra 10.000 karakter mennyiségnyi fordítást vállalunk.
A 08.00-16.00 óra között beérkezett megrendelést tudjuk aznapi megrendelésnek tekinteni, a 16.00 óra után beérkező megrendelés a következő napi dátummal kerül rögzítésre.

Mi a forrásszöveg?

A fordítandó szöveg.

Mi a célnyelv?

Amelyik nyelvre a fordítást kéri.

Milyen felárak vannak?

Az Online Fordítóiroda csak sürgősségi felárat alkalmaz, ami függ a fordítás mennyiségétől. Normál áron 10.000 karakter/munkanap fordítást vállalunk. A fordítás megrendelésének napja és átvételének napja nem számít bele a határidőbe.

Milyen módon fizethetek?

Fizethet átutalással az e-mailben megküldött számlaszámra, vagy rózsaszín csekkel.

Kik készítik a fordítást?

A fordításokat minden esetben az adott területet – és természetesen a nyelvet és a kultúrát – kiválóan ismerő szakfordítói vizsgával rendelkező szakfordítók készítik, akik nem csak „lefordítják” a szöveget, hanem az adott nyelv és kultúra sajátosságainak megfelelően adják vissza.

Mi az elszámolás alapja?

Általában a lefordított szöveg alapján számoljuk ki a fordítási díjat. A szöveg karaktereit számoljuk szóközökkel együtt és ezt szorozzuk be a vonatkozó fordítási díjjal. Az elszámolás alapját a Word szövegszerkesztő statisztikája, Eszközök -> Szavak száma -> Karakterek száma szóközökkel, ill. Windows 7-ben a képernyő bal alsó sarkában a Szavak száma -> Karakterek száma szóközökkel menüpont adja.

Milyen formában küldik vissza a lefordított anyagot?

Tanúsítással ellátott fordítás esetén papírformában, postai úton, egyéb fordítások esetén – és amennyiben nem igényli a kinyomtatott formátumot – Word vagy (nagyobb file méret esetén) PDF dokumentumként küldjük vissza a lefordított anyagot a forrásszöveg formai alakját megtartva.

Mi a célszöveg?

Az elkészült, vagyis lefordított szöveg.

Mi a karakter?

Egy szövegszerkesztővel készült szöveg legkisebb egysége. A karakter lehet betű, vagy szám, vagy írásjel, vagy szimbólum.

Mi a forrásnyelv?

A fordítandó szöveg nyelve.

Utalhatok-e Euróban?

Amennyiben a fordítás díját Euróban szeretné utalni, a számlán szereplő összegen felül +2.000.- Ft-ot kell utalnia, mert a bank ennyit von le átváltási költségként.

Jogosultak Önök hiteles fordítást kiadni?

Magyar nyelvű dokumentumok fordítása idegen nyelvre

A külföldi munkahelyek, iskolák, hatóságok általában elfogadják hitelesként a megfelelő jogosítvánnyal rendelkező személy vagy cég (például a Caliban Fordítóiroda) által kiállított záradékkal, aláírással és pecséttel ellátott fordítást is (hivatalos fordítás).
Ilyenkor az idegen nyelvű fordítást, melyen az adott nyelven szerepel a hivatalos záradék szövege, a magyar másolat elé helyezzük és a két dokumentumot nemzeti színű szalaggal összefűzzük, és ismét lepecsételjük. Ezért külön költséget nem számolunk fel. Záradékolást azonban kizárólag a saját irodánk fordítói által készített fordításokra vállalunk. Magyarországon azonban vannak egyes állami hivatalok, ahol ragaszkodnak az OFFI (Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda) által készített és hitelesített fordításokhoz, ezért a fordítás megrendelése előtt javasoljuk, hogy érdeklődje meg, ott, ahol a fordítást le kell adnia.

A hiteles fordítások elvégzésére az alábbi törvényi hivatkozás biztosítja számunkra a lehetőséget:

"24/1986. (VI. 26.) MT rendelet a szakfordításról és tolmácsolásról: 6/A. § Cégkivonat hiteles fordítására, valamint a cégjegyzékbe bejegyzendő adatoknak és cégiratoknak az Európai Unió bármely - a cég választása szerinti - hivatalos nyelvére történő hiteles fordítására a szakfordító vagy szakfordító-lektor képesítéssel rendelkezők is jogosultak."

Hogyan juttathatom el önöknek a fordítandó dokumentumot?

Elektronikus formában - A leggyorsabban akkor kapjuk meg a fordítandó dokumentumot, ha e-mailben vagy e-mail mellékleteként küldi el nekünk. A melléklet lehet Word, PDF, JPEG vagy Excel file, vagy más támogatott formátum.

Postai úton - Hagyományos postai feladással küldhetők el olyan dokumentumok, melyek megkövetelik, hogy a fordítás az eredeti dokumentumhoz legyen csatolva (pl. erkölcsi bizonyítvány), vagy nagyobb volumenű dokumentációk, pl. gépkönyvek.

Hiteles, hivatalos, záradékolt fordítás?

Fordításainkat kérésre tanúsítással látjuk el. A bizonyítványok, okmányok és szerződések fordítását fordítóirodánk záradékával és bélyegzőjével látjuk el, ami igazolja, hogy a fordítást az Online Fordítóiroda készítette, és az tartalmilag megegyezik a forrásnyelvi dokumentummal. A fordítást az eredeti dokumentummal összefűzve adjuk át.